Om jakthundar

8129660097_4aaeb1a997_bHundar sägs vara människans bästa vän. Det har den varit länge. Hunden är ett trevligt husdjur som ger mycket glädje i livet. Den är också en komplettering till människans förmåga vad gäller snabbhet, luktsinne och hörsel. Därför har vissa hundar också använts länge som hjälp i människans jakt på mat, så kallade jakthundar.

Än idag används hundar i samband med jakt. Men man kan inte använda sig av vilken hund som helst. Hunden måste ju ha god fysik, inte skrämma djuret som jagas och inte minst inte bli rädd själv. Dessutom måste hunden vara tränad så att den vet hur den ska bete sig för att inte skrämma djuret och hur den ska uppföra sig över huvud taget under jakten.

Det finns alltså mycket att tänka på när det kommer till hundar som kan användas inom jakt. Frågor som kan dyka upp är exempelvis: vilka raser lämpar sig för jakt? Hur ska hunden tränas? Hur skaffar man en?

Men frågor är till för att lösas. Därför har denna hemsida skapats. På den här hemsidan hittar du information, tips och råd om allt möjligt när det kommer till hundar inom jakt. Vår ambition är att upplysa och förmedla svaren på de frågor som du kan tänkas ha. Förhoppningsvis kommer du att här hitta något av nytta, oavsett om du är en veteran inom ämnet eller är nybörjare. För veteranen kan det finnas tips och tricks som man inte tänkt på och för nybörjaren kan det vara en bra plats att börja på. Hoppas du ska trivas här. Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *